Ishavsbyen Helse

Din mat – din medisin

«Ingen sykdomstilstand som kan behandles med riktig kost, bør noen gang behandles på noen annen måte.» (Moses Maimonides, 1135 – 1204).
 
«La din mat være din medisin, og la din medisin være din mat», sa Hippokrates for veldig lenge siden. Det er fortsatt slik at «man blir det man spiser». (Og drikker, ikke minst).
Jeg er ingen fanatiker. Men jeg tror på måtehold og balanse i livet. Hoveddelen av det vi spiser bør være rent og naturlig, og mesteparten av det vi drikker bør definitivt være vann. Et måltid som leveres gjennom bilruta, kan ikke regnes som mat. Ei heller om det er produsert på en fabrikk, og på toppen av det hele ender opp i en mikrobølgeovn….
 
Underliggende for de fleste kroniske sykdommer og tilstander i dag er degenerasjon av vev, celler og organer. Oftest forårsaket av lang tids feilernæring. The good news? At det ikke er for sent å gjøre noe med problemet. Menneskekroppen har en fantastisk evne til å helbrede seg selv – vi må bare legge forholdene til rette for det!!
God helg alle 🙂